Stacks of Wheat (End of Summer)

In mei 1891 hing Monet vijftien van deze doeken naast elkaar in een kleine kamer in de Galerie Durand-Ruel in Parijs. Een ongekend kritisch en financieel succes, de tentoonstelling betekende een doorbraak in de carrière van Monet, evenals in de geschiedenis van de Franse kunst. In deze weergave, en in bijna alle herfstweergaven in de serie, breken de conische toppen van de stapels de horizon en duwen in de lucht. Maar in de meeste wintergezichten, die de kern van de serie vormen, lijken de stapels ingepakt door banden van heuvel en veld, alsof ze voor het seizoen zijn afgezet. Voor Monet was de stapel een resonerend symbool van voedsel en overleving. Hij volgde deze groep met verdere series met populieren, de gevel van de kathedraal van Rouen en later zijn eigen tuin in Giverny. Het Art Institute heeft de grootste groep Monet’s Stacks of Wheat ter wereld.

De monumentale stapels die Claude Monet in zijn serie Stacks of Wheat afbeeldde, rezen vijftien tot twintig voet en stonden net buiten de boerderij van de kunstenaar in Giverny. Tot 1890 en 1891 werkte hij aan deze serie, zowel in het veld, tegelijkertijd schilderend op verschillende ezels, en in de studio, verfijnen picturale harmonieën.

Winactie product:

Maak kans op een leuke design laptop sleeve met Van Gogh print, natuurlijk mag u ook een ander design uitkiezen. Bij Sleevy heeft u keuze uit 300+ designs voor eigenlijk alle inch-maat laptops, aangezien u keuze heeft uit 10,1″ t/m 17,3″ laptophoezen.

laptophoezen en laptop sleeves van het merk Sleevy.

Ontdek ook de vele andere artikelen en blogs op deze website: